Detailed Notes on insanların ekmeğine göz dikmemelisin
Detailed Notes on insanların ekmeğine göz dikmemelisin
Blog Article
Düşpersonın ekmeğinden dostun şamarı yeğdir: Düşmanlarımızla bir araya gelmemeli, dostlarımız bizim iyiliğimiz için sert de davransalar yine de onlarla olmalıyız.
Programlama algoritmalarının kodlanırken kullanıldığı programlama dili kavramlarını ve veri tabanı dili SQL...
Niyeti bozuk deyiminin anlamı nedir Aşağı almak deyiminin anlamı nedir Hafif atlatmak deyiminin anlamı nedir Kalbi dayanmamak deyiminin anlamı nedir (üzerine) tüy dikmek deyiminin anlamı nedir Rampa etmek deyiminin anlamı nedir Saldırıya uğramak deyiminin anlamı nedir Başa (bir şey) gelmek deyiminin anlamı nedir Hıncını çıkarmak deyiminin anlamı nedir Sarpa sarmak deyiminin anlamı nedir Şurada Paylaş!
Sizin gibi bilimseverler ve onların kolektif desteği var! Siz de Evrim Ağacı'na destek olun, bilimin sesini daha uzaklara taşıyalım!' Tek seferlik destek olun veya daha iyisi, aylık destekçilerimiz arasına şimdi katılın.
Sahte olanla gerçeği birbirinden ayırmak istiyorsan veya aklına takılanlar varsa, bu projemizi inceleyebilirsin.
Oğlanı doğuran ana sevinmesin de ekmeğini yiyen sevinsin: Ana babalar yaşlandıklarında kendilerine daha iyi bakar diye oğlan çocuğunu çok isterler, ama bazen erkek evlat hayırsız çıkıp bu görevini yapmayabilir; sadece eşiyle ve ailesiyle ilgilenebilir.
Cevizle ekmek yemesi, güzelle muhabbet etmesi iyi olur: Güzel kişilerle aynı ortamda bulunmak ve yakınlık kurmak herkese zevk verir.
Ar namusu peynir ekmekle yemiş: Onur ve namusu kaybetmiş birinin, bu değerleri önemsemediğini ve basit maddi kazançlar için feda ettiğini ifade eder.
Ekmek veren el ısırılmaz: İnsana iyilik yapan veya lawnım eden kişiye karşı nankörlük edilmemesi gerektiğini ifade eder. Minnet duyulması gereken takipçi paketleri birine zarar vermek, büyük bir yanlış olarak kabul edilir.
Toprağı işleyen, ekmeği dişler*: Toprakla ilgilenen, tarımla uğraşan veya başka bir işte çalışan kişinin, emeğinin karşılığını alacağını ifade eder.
Evinde ekmeği yer, elin damında ürür: Kendisine değil başkalarına karşılıksız olarak iş gören kimselerin durumunu ifade eder.
Ekmeksiz eve misafir gelir/gelirmiş: Bazen istenmeyen şanssızlıkların üst üste gelebileceğini ifade eder. Evde temel ihtiyaçların eksik olduğu sıkıntılı bir anda genellikle bir de misafirin gelerek sıkıntıyı veya mahcubiyeti artırabileceğini ifade eder.
El sana taşla vurursa, sen ona ekmekle vur: Birisi sana düşmanca davranışlarda bulunduğu zaman ona aynı şekilde karşılık vermek yerine barışçı bir yol denersen herkes için daha iyi olur.
Ekmekle oynayanın ekmeğiyle oynanır*: Onun bunun kazancına engel olan, bir gün aynı durumla mutlaka karşılaşır.
İyi günde yağlı ekmeği beğenmeyen fakirlikte kuru ekmeğe selam durur: Kişi beğenmediği veya aşağıladığı bir şeyin gün gelir çok daha kötüsüne razı olmak zorunda kalır.
Yorum yazarak Bolu Gündem Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Bolu Gündem hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Okumuşun ekmeği koynunda: Bilgili ve eğitimli kişiler, yetenekleri ve bilgi birikimleri sayesinde iş bulmakta ve geçimlerini sağlamakta genellikle zorluk çekmezler.